joi, 27 septembrie 2012

Gogosari in otet



Ingrediente:

- 6 kg gogosari
- frunze de telina
- boabe de mustar
- boabe de piper
- foi de dafin
- hrean


- 1 litru de otet
- 1 kg zahar
- 6 linguri sare


Se spala gogosarii, se curata de seminte apoi se pun intr-un vas mare.
Intr-un alt vas se amesteca otetul cu zaharul si sarea pana se topesc. Se toarna peste gogosari si se lasa 24 neacoperiti ca sa isi lase zeama. Se mai amesteca din cand in cand. Dupa 24 de ore gogosarii se scot si se pun intr-un borcan impreuna cu boabele de mustar si de piper, hreanul taiat felii, frunzele de dafin si telina deasupra. Se toarna zeama pana sus. Se inchid ermetic sau cu celofan.
Sunt deliciosi!!! Nu arunca zeama daca ti-a mai ramas, foloseste-o la diverse salate, iata aici niste idei.



2 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult gogosarii în otet. Dar cum îi gasesc rar aici, si alor mei nici nu le plac... fac foarte rar cîte un borcanel pentru mine. Arata fantastic ai tai!

    RăspundețiȘtergere