joi, 1 noiembrie 2012

Salata de sfecla rosie


Ingrediente:

- cateva sfecle

Preparare:

Se spala sfecla si se coace in cuptor 2-3 ore pana cand intra furculita cu usurinta in ea (se pot si fierbe).
Se curata de coaja si se da prin razatoarea mare sau se taie cu cutitul.
Se adauga otetul si... gata! :)
Daca nu ai otet de la gogosari poti amesteca niste otet de mere cu miere.

***

Sfecla rosie se foloseste in tratarea cancerului (in special a leucemiei), a problemelor de piele, infectiilor cronice, bolile intestinului inflamat, bolilor de ficat si in prevenirea si tratamentul bolilor de inima si artritei reumatoide. Trebuie consumata pe o perioada lunga de timp pentru imbunatatirea starii generale de sanatate si a vitalitatii. Sfecla rosie este la fel de eficienta atat gatita cat si cruda sau sub forma de suc natural.
Sfecla rosie reprezinta o sursa excelenta de vitamina B, folati, mangan si potasiu. De asemenea, este o sursa buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor.
Sfecla rosie vindeca anemia, ajuta la reducerea inflamatiilor, curata sangele, curata intestinele, calmeaza starile de nervi si reduce simptomele asociate cu ciclul menstrual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu