duminică, 24 martie 2013

Salata de varza cu mere


Ingrediente:

- un sfert varza mica
- un mar
- o lingura ulei de masline
- aprox. o lingura otet de mere
- sare
- piper



***

Varza este considerata un leac impotriva a peste 100 de afectiuni. Consumul a 300 de grame de varza pe zi previne tumorile maligne si anemiile, sustin expertii.
Varza alba este un aliment nutritiv, energizant, remineralizant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, cicatrizant, antidiabetic si antianemic. Contine vitaminele A, E, B1, B2 B3, B5, B6, B9, fosfor, calciu, zinc, mangan, cupru, fier si nu are colesterol. Consumul exagerat de varza poate stopa ca iodul sa fie absorbit de organism.
Varza este benefica in cazul constipatiei, hemoroizilor, infectiilor si furunculelor, entorselor, arsurilor, inflamatiilor, ulcerului, tumorilor, protejeaza inima, calmeaza tusea,combaterea alcoolisului, anemiei, hemoragiilor, sinuzitelor si cirozelor.
Ca uz extern varza poate fi folosita sub forme de cataplasma impotriva durerilor reumatismale, a entorselor, intepaturilor de tantari, plagilor, ranilor, durerilor de dinti, absceselor sau eczemelor sub forma de comprese. Varza reactiveaza circulatia, curata tenul si combate celulita.
Varza, desi este sanatoasa pentru organism, provoaca flatulena datosita sulfului, dar si a combinatiei cu orice tip de carne.


Sursa: www.apropo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu