miercuri, 21 noiembrie 2012

Tort tiramisu



Ingrediente:

- 400 gr piscoturi
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- cca. 400 ml cafea rece (sau capuccino)
- 500 gr branza mascarpone
- esenta de rom si un pic de whiskey (optional)
- o lingura cacao
- frisca (optional)



Preparare:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se deschid la culoare. Peste ele se adauga branza si se amesteca bine.
In alt vas albusurile se bat spuma tare (cu mana nu cu mixerul) si se adauga treptat peste crema de branza. Se amesteca bine pana se incorporeaza in crema. Se poate omite adaugarea albusurilor.
Intr-un vas larg se amesteca esenta de rom si whiskey  cu cafeaua. 
Piscoturile se cufunda cateva secunde in cafea si se aseasa unul langa altul pe un platou. Se pune crema de branza intre straturi iar deasupra trebuie sa avem crema. Pentru cei mici piscoturile se pot inmuia in lapte.
Deasupra se aseaza frisca si se orneaza cu cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu