miercuri, 30 ianuarie 2013

Supa crema de sfecla rosie si mere



Ingrediente:

- 4 sfecle mari
- 3 mere mari
- o ceapa mare
- 2-3 cani supa de pui
- o lingurita coriandru
- 4-5 foi de dafin
- 2-3 felii de ghimbir tocat foarte marunt
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- sare si piper



Preparare:

Se fierb sfeclele in coaja sau se coc in cuptor. Dupa ce au fiert se curata de coaja si se taie cuburi mari.
Merele se curata de coaja (nu le aruncati, le puteti usca si folosi la diverse ceaiuri)
Intr-o oala se calesc ceapa, ghimbirul, foile de dafin si coriandrul.
Se adauga sfecla, merele taiate cuburi si supa de pui.
Cand sunt aproape gata se scot frunzele de dafin si se condimenteaza. Se mai fierb putin.
O lasam putin la racit dupa care se da la blender.
Daca nu va place dulce o puteti acri cu bors sau zeama de varza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu