vineri, 22 februarie 2013

Ciorba de burta



Ingrediente:

- otet
- o burta de vita
- 2 picioare de vita
- 2 morcovi
- 2 cepe

- o telina mica
- foi de dafin
- boabe de piper
- cca. 500 gr smantana
- 2 oua
- 2-3 catei de usturoi
- ulei de floarea soarelui
- sare

- ardei iute murat
- otet de mere pentru servit


Preparare:

Se pune burta si picioarele in apa cu putin otet 2 ore.
Dupa 2 ore se spala burta si picioarele si se pun la fiert intr-o oala in 5-6 litri de apa (sa fie acoperite), 3-4 ore. La inceput, cand incepe sa fiarba se ia spuma si se adauga foile de dafin si piperul.
Dupa ce a fiert se scoate burta si se taie taitei/julienne iar picioarele se arunca. Daca doriti puteri strecura ciorba, eu am lasat legumele inauntru. Se pune burta inapoi in oala in care a fiert. Depinzand de cata ciorba doriti sa faceti mai aruncati din zeama sau mai adaugati apa sau supa de vita.
Intr-un vas se calesc in ulei, morcovii, telina si ceapa date prin razatoarea cu gauri mari. Se adauga in oala. Dupa ce au fiert se adauga usturoiul pisat cu o lingurita de sare si putin apa. Dupa ce a dat un clocot se da de pe foc.
In alt vas se amesteca bine smantana cu ouale apoi cu putina zeama din oala ca sa se incalzeasca treptat. Nu puneti smantana direct in oala pt ca se va branzi ciorba.
Puteti pune otet direct in ciorba sau puteti pune in farfurie, fiecare cat doreste.
Optional, se serveste cu ardei iute murat.
Personal, imi place sa pun ardei tocat marunt si otet de mere in farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu